3 BIOží tipy na nerafinovaná sladidla vhodná i pro diabetiky!

Cukr, cukr, cukr…Řekněte to 100x a zamotá se vám jazyk 🙂 
Jenže toto slovo se stalo strašákem pro drtivou většinu populace. Strašákem, který nesídlí pod postelí, ale téměř všude kolem nás…
Přestože o škodlivosti bílého cukru byly napsány desítky, ne-li stovky článků, roční spotřeba tohoto “bílého zabijáka” v Česku ještě stále přesahuje 40kg na dospělého jedince!
Bílý, rafinovaný cukr by přitom měl být první položkou, kterou ze svého jídelníčku odstraní každý zdravě žijící člověk…

Snad žádná jiná ingredience není v kuchyni tolik na pranýři. Obviňují jej ze všech lidských civilizačních onemocněních a už jen při vyslovení toho slova přiberou někteří pár gramů. Jenže ne vše je tak černobílé a protože se veškerý cukr a přírodní sladidla hodila do jednoho pytle, lidé dnes zmateně pobíhají a hledají, čím teda vlastně sladit

EXISTUJE VŮBEC ZDRAVÝ CUKR?

Vědci vykoumali, že bílý, rafinovaný cukr působí na mozek podobně jako kokain – proto není divu, že po něm tolik prahneme… Jenže, co když s tím chce člověk přestat, ale nic není „tak dobré“?
Řekněme si na rovinu – s placebo efektem to budete mít přece jen snazší. Přece jen jsme naše RAW dobroty připravovali úžasně sladké a přesto bez bílého cukru – vše jsme tak ověřili v praxi.
Proto se zaručujeme za níže popsaná sladila, která plnohodnotně nahradí bílý cukr a ještě jsou vhodná i pro osoby trpící cukrovkou:

  • KOKOSOVÝ CUKR
    – kokosový cukr jsme si zamilovali na první ochutnání! Nenechte se však zmást, kokosový cukr se nevyrábí z kokosu, nýbrž z nektaru květu, ze kterého by jinak kokos vzešel. Má stejnou sladivost jako běžný cukr a je tak vhodný jako ideální náhrada klasického bílého cukru a umělých sladidel. Seženete ho převážně v BIO kvalitě a ve všech dezertech je úžasný!
    nízký glykemický index a přirozený obsah základních aminokyselin a minerálů – např. železa, hořčíku, draslíku, zinku a dalších. Je tedy skvělý pomocník pro zdraví a můžete ho používat pořád dokola!
  • RÝŽOVÝ SIRUP
    – rýžový sirup je naše nejčastější a nejoblíbenější sladidlo a v MIXIE jsme ho používali pořád. Konkrétně jsme používali rýžový sirup 
    nejvyšší gradace vznikající fermentací rýže. Výhodou je jeho jemné aroma, díky čemuž při jeho použití nedochází k aromatickému ovlivnění konečné vůně RAW dobrot, dezertů, pečiva, koktejlů, krému…
    Rýžový sirup je tak skvělým přírodním sladidlem, který díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Oproti běžnému cukru nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH) a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z lidského organismu.
  • XYLITOL
    březový cukr – xylitol nebo také Birch sugar  je přírodní sladidlo, které vypadá a chutná stejně jako klasický bílý cukr. Má stejnou sladivost, až se téměř vyrovná klasickému cukru, kalorickou hodnotu má však o 40 % nižší. Je tak vhodný jako ideální náhrada klasických i umělých sladidel.
    Díky jeho nízkému glykemickému indexu je vhodný pro diabetiky a doporučujeme ho směle použít na RAW výrobky, pečení, vaření, k zavařování i jako sladidlo nápojů.

KDE JE KOUPÍTE?

Kokosový cukr máme vyzkoušený zde PŘEJÍT NA KOKOSOVÝ CUKR >>>

Zde koupíte rýžový sirup, který jsme používali my PŘEJÍT NA RÝŽOVÝ SIRUP >>>

Stránka, kde koupíte xylitol , jinak koupíte v Globusu PŘEJÍT NA XYLITOL >>>

Sladidel je samozřejmě více – určitě vyzkoušejte také čekankový sirup, datlový sirup, tmavý agávový sirup nebo klidně jen pořádnou hrst rozinek či datlí Medjool

Další tipy kde a co kupujeme za ingredience, koření a kuchyňské pomůcky najdete v našich RECENZÍCH >>>

Brzy se můžete těšit na další zkušenosti z praxe,

váš tým MIXIE

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete vědět, že jsme zveřejnili nový recept/článek/video…?
  • Kategorie
  • Sledujte nás na facebooku