Využijte až 50% slevu na kurzy v MIXIE®AKADEMII při slavnostním spuštění webu! 

5 reálných důvodů, proč lidé začali mixovat/měnit životní styl

Často jsme se ptali zákazníků, co je důvodem pravidelného objednávání u nás a tedy změna ranních rituálů.

Do měsíce a půl si téměř 70% našich pravidelných zákazníků pořídili domů nebo práce kvalitní (nebo aspoň nějaký) mixér. Byli jsme nadšení! A ještě víc jsme byli nadšení, když se po krátké době vesměs všichni vrátili, že to jejich domácí mixování neumí tak dobře, jako my. To prostě zahřeje u srdce 🙂

Dnešní svět velice rychlý – nasajeme do sebe za hodinu strávenou brouzdáním na internetu víc informací, než člověk před sto lety za celý život! Není se tedy co divit, že jsme ze všech těch informací spíše dezinformováni a máme pak problém sobě a vůbec něčemu věřit. Všechno se nám zdá být „FAKE“. Všechno je zpochybnitelné… Je to celkem náročná situace a jako vždy nám z ní může pomoci jen kombinace intuice a logiky – v překladu to znamená, že pro lepší orientaci a klidnou mysl, je ideální jít svou VLASTNÍ cestou a Svět si prostě ověřit VLASTNÍ praxí.

Za čtyři roky v podnikání se „zdravou stravou“ (uvozovky jsme použili, protože od začátku to byla jen malá změna v ranním jídelníčku a ne zdravá strava), jsme slyšeli spoustu důvodů (a obhajob), proč lidé začali tak intenzivně mixovat a měnit své jídelníčky. Při zpětné analýze zkušeností s MIXIE® jsme si všechny „zpovědi“ spojili a zjistili, že se dají shrnout do celkem pěti kategorií.

Nakonec si můžete sami odpovědět zda je to jen další krátkodobý trend nebo se děje skutečná změna 🙂

1. LIDÉ NEMAJÍ ČAS

Tohle dnes říct je trochu paradox. Když se podíváme zpětně, je zřejmé, že máme nejvíc času za celou historii lidstva. Například ujít sto kilometrů už nám netrvá týden, ale hodinu. Tak proč máme pořád pocit, že nemáme dost času na to či ono? Odpověď by se dala přirovnat k příjmu – ať vyděláte 10 nebo 50 tisíc, vždycky vyjdete 🙂

Jenže, co když pak nezbývá čas už ani na základní potřeby jako je pořádné/kvalitní jídlo a toaleta? Jak často kolem sebe slyšíte věty „Dnes mám tolik práce, že jsem si ještě nestihl/a zajít ani na záchod!“ „Teplý oběd? To jsem neměl už týden, kolik mám práce!“ „Promiň, nestíhám!“ „Budu rád, když si dnes vůbec stihnu dát v klidu jídlo z automatu/rychlovku z bufetu/meníčko v blízké restauraci.“

A jak to tak u evoluce bývá, tohle neustálé „volání o pomoc“ naše úžasná Planeta slyší a reaguje na něj. Tak – jak to umí jen ona – připomněla lidem dávné řešení. Začali jsme si mnohem více uvědomovat, že pokud na to půjdeme chytře a v praxi se budeme řídit intuicí, získáme víc, než jen výživné jídlo. Mixování a vše s ním spjaté je mnohem rychlejší a ekologičtější, než cokoli bylo doposud dostupné. Navíc z odkrojků se dá spousta věcí ještě dále použít, takže zároveň umí i šetřit peníze. Na co konkrétně si přečtěte v článku Nevyhazujte slupky a odkrojky – poradíme vám co s nimi.

2. LIDÉ PRAVIDELNĚ POTŘEBUJÍ NĚCO NOVÉHO, ZMĚNU

„Neboj se změny. Možná to dopadne ztrátou něčeho dobrého, ale pravděpodobně to dopadne získáním něčeho lepšího.“ — Ralph Smart

 

Změna je jediná jistota v životě. To platilo, platí a platit bude. My si to ověřili v praxi tolikrát, až už to nejde ignorovat (viz čtěte Příběh týmu MIXIE) Lidé stále hledají nové podněty, informace, možnosti, zkušenosti…jsou znudění všedností běžného života (který se jim tak však jen jeví díky srovnávání s televizními a knižními příběhy či lidmi ve svém okolí) a vyhledávají cokoli jiného, nového, vzrušujícího.

Možná i proto mají média dlouhodobě takový úspěch. I když se již všeobecně ví, že zprávy z nich jsou hoooodně zkreslené, stejně na ně reagujeme jako diví – třeba když se mezi těmi zaručenými zprávami mihne něco jako „Angelina Jolie si nechala preventivně vzít prso“, má půlka Ameriky do týdne jedno prso pryč. A pak se tam naštěstí občas mihne něco jako „Madonna prochází džusovým detoxem“ a všichni detoxikují jako o život. To se ale ještě do nedávna nestávalo tak často. Do nedávna byla slova jako detox, čerstvé šťávy či meditace sprostým slovem či možností jen pro ty nejvyšší.

Jak jsme ale však již naznačili v popisku – lidé změny potřebují! Na jednu stranu je dobře, že se nudíme a hledáme co ještě bychom mohli dalšího zkusit..což nás vede k objevování nepoznaného…Na stranu druhou, po několika letech práce na sobě moc nechápeme, jak se na naší Planetě může vlastně ještě někdo nudit – kór v dnešní době 🙂 Naneštěstí je tu i druhá strana změn – lidé jsou z nich většinou nepříjemně překvapeni a propagují nejvíce ty změny, které jsou lehké, na příkaz a nebo jim „rychle prospívají“. Proto, když přijde na řadu otázka změny stravy od doktora, či šamana, je to pro nás lidi míň nepříjemné, než když se rozhodnou z vlastní vůle – naštěstí jakýkoliv přírodní správně aplikovaný detox ulevuje rychle, takže je to vlastně 2v1 🙂

Jaktože to víme? Protože i pro Renču bylo lehčí rozhodnout se k razantní změně jídelníčku až po nemoci. Když před sedmi lety prodělala silný zánět tlustého střeva, musela se zničeho nic donutit nejíst do té doby své milované „mekáče“, brambůrky, čokoládu a rychlovky v práci. Ze začátku to byla vcelku zábava – přece jen bylo opravdu lehčí prodělat změnu na základě zdraví, než jen z vůle – ale po pár měsících už to byla zodpovědnost a začalo jí docházet, že tato změna už neproběhne do stavu původního a vše, co se od ní bude odvíjet, bude jen její další vývin. A právě takováto uvědomění mohou být pro někoho brzda a pro někoho výzva… Co to bude pro vás?

Navíc si hned na začátku její změny v jídelníčku všimlo okolí. Bylo až nepříjemné zjistit, kolika lidem na ní „záleží“ a bojí se, že umře, když nebude jíst to a to (jaké klišé, ale kdo něco v životě viditelně změnil, ví o čem mluvíme). A víte co? Vydržet ten nápor teoretických slov, bez jakékoliv jejich předchozí opravdové praxe, byl pro ni ten nejlepší motor! A taky dokázat jim, že se mýlí! Odměna na sebe nenechala dlouho čekat – dnes jsou z většiny těch teoretiků praktici Renčiny vlastní změny. Ono totiž, když už lidé neví, co s tím svým zdravím a jídelníčkem dělat, porozhlédnou se kolem kdo je na tom líp a když přijmou všechna pro a proti (tedy i to, čeho jsou ochotní se vzdát aby se jim ulevilo), inspirují se, vyzkouší to a přijde opravdu změna. A když to tak postupně udělalo na celém Světě víc lidí, přišla opravdu změnana trhu se objevily silnější mixéry a odšťavňovače pro domácí použití a to, co bylo dřív výsadou bohatých, máme už dnes všichni dostupné. Lidem se ulevilo. Zjistili, že tato změna je velice pozitivní a že jim konečně začíná být opravdu zdravotně (psychosomaticky) lépe…Otázkou zůstává, jak dlouho potrvá, než budeme jako lidstvo toužit po změně další? Do té doby si však napište někam pěkně tučným písmem Renčinu praxi:

Inspirovat vlastní změnou je vždy lepší a hlavně MNOHEM JEDNODUŠŠÍ, než měnit lidi kolem sebe.

3. ETICKY I MORÁLNĚ SE VYVÍJÍME

Často se nám zákazníci svěřovali, že začali mixovat či odšťavňovat z etických důvodů – přirozeně si uvědomili, že biologicky jsme všichni zvířata, společně obýváme jeden domov, jednu Planetu a jako rodina se o ni musíme starat. Navíc dnes už se ví, že je to náš jediný možný domov ve viditelné galaxii, tudíž už dost výmluv že něco nejde změnit – ono totiž, když to nepůjde, skončíme jako v animovaném filmu Vall-I, akorát pochybujeme, že se stihnou postavit takové kosmické lodě. Navíc dnešní kuchařské umění už umí obelhat naše chutě tak, že kvůli chuťovým požitkům vybíjet takové množství živých tvorů (a to nemluvíme jen o jatkách) je totálně zbytečné.

Ono to má ale i druhou stranu. Lidská historie je protkaná samými vraždami, krví, násilím a válkami. Vždy se ale ve velkém masakrovali pouze lidi. Nikde v historii nenajdeme masakrování zvířat v takovém měřítku, jako se to děje dnes. My osobně to chápeme tak, že náš genetický kód, který si jako tvorové předáváme již od prvních bakterií, které na Planetě vznikly a ze kterých jsme se vyvinuli, v sobě má až na kořen hluboko touhu po vraždách a krvi – po přežití.

Přece jen má Planeta jedno jednoduché pravidlo – Přežije nejsilnější. Ovšem tím, že jsme se jako lidi rozhodli vzít Planetu do svých rukou, jsme si toto pravidlo přepsali na – Přežije každý (že bychom díky tomu čelili neustálé hospodářské krizi?). Jenže to první pravidlo platí stejně dál, protože je to stejné jako bychom „zakázali“ gravitaci… 😀

V dnešní době je dávno nemyslitelné sekat ruce za krádeže, utínat hlavy nepřátelům za zradu či řezat jazyky za lži a pomluvy „mocných“ (dobře dobře, je pravda, že v Indonésii vás klidně ještě i dnes ubičují veřejně k smrti, když vás chytí při provozování nemanželského sexu na veřejnosti), jenže dřív to lidé dělali úplně běžně a všichni jsme tomu minimálně přihlíželi. Byť s kroutící hlavou nebo bezmocí v hrudníku. Naši předkové zažili na vlastní oči tolik bezpráví a nefér světa, až si na to naše geny po generace zvykly natolik, že dnes umíme perfektně nečinně přihlížet tomu, co se kolem děje. Dokonce tu agresi dodnes vyhledáváme (i kdyby jen v akčních filmech nebo sportu), jsme s přirozenou touhou zabíjet tak spjatí, že jsme si podvědomě museli vybrat místo člověka nějakého náhradníka. A kdo byl nejblíž a nejjednodušeji po ruce? Tušíte správně – zvířata.

Každý, kdo zažil „domácí šikanu“ ze stran rodičů (bráno z pohledu dítěte) potvrdí, že dokud jsme moc (věkově i mentálně) malí, dospělí si s námi mohou doslova dělat co chtějí a my je musíme prostě poslouchat – i kdyby se nám to zdálo špatné (co je špatné a co ne určují z velké míry právě oni a nám právě může přijít v předpubertálním věku „šikana“ i to, že nám zakážou být déle venku). Dokud nevyrosteme do společností uznaného věku, můžou nám téměř beztrestně „ubližovat“ (opět z pohledu dítěte samozřejmě) a ještě si to obhájí jako výchovu. Jenže my jako lidé vyrosteme. Vyrosteme, zesílíme fyzicky i na mysli a už se nenecháme tak snadno ovlivňovat (a kolikrát bohužel i fyzicky týrat). Ale co ta zvířata? Ta mentálně nerostou jako my. Ty mají mentalitu 2-3 letých dětí celý život! Dnešní výzkumy nás s nimi a tím jak fungují, seznamují čím dál víc. Díky tomu jsou zvěrstva na nich páchaná, pro spoustu z nás, čím dál méně obhajitelná. Proto my i většina našich zákazníků pochopila, že zvířata musí mít práva a nějaké zastání. A Planeta nám k tomu dala báječnou šanci – roztočit to opět s přírodou 🙂

4. LIDÉ CHTĚJÍ TO NEJLEPŠÍ PRO SVÉ DĚTI

Děti. Kdo by je nemiloval. Kdo by jim nechtěl dopřát to nejlepší z nejlepšího a posypat to špetkou něčeho ještě lepšího?

Na dětech je podle nás nejvíc super to, že do určitého věku neumí lhát a jsou naprosto bezprostřední.

Když jim něco chutná či nechutná, ihned to poznáte. Nemusíte zkoumat jejich grimasy či kamennou tvář, jestli tam náhodou nevyčtete nějakou očekávanou kritiku. Ony vám to řeknou bez obalu nebo v tom horším případě to prostě nesní.

Naše zákaznice a jejich příběhy byly plné aha momentů, když krmili své děti standardními přípravky (jako je jejich maminky) a jejich miláčci se začali osypávat, trpět intolerancemi, většími plyny či pomalejším vývinem. Nechápaly, co je špatně, dokud od nás či jinud nepřišly na světlo informace, že ovoce a zelenina v mixované či odšťavněné podobě, oříšky, semínka a vejce jsou úplně TOP pro naše těla a obzvlášť pro ta dětská.

OK, řekly si, za zkoušku nic nedáme. Vyzkoušely použít ovoce a zeleninu jako JÍDLO (a ne jen jako DOPLNĚK na talíři) a ejhle. Dítě za pár dní zdravé jako řípa, vitálnější než kdy dřív a po prvním slůvku „mama“ už v tom jedou s ním. A jak to tak běžně v koloběhu života bývá, maminky to vše vyzkoušely na sobě (jestli to teda funguje tak zázračně i na dospěláky) a když zjistily že ano, pomalu ale jistě začínají inspirovat i tatínky. Říká se tomu evoluce v praxi 🙂

5. LIDÉ MAJÍ PROBLÉMY SE ZDRAVÍM

Stalo se vám už někdy, že celý život jíte nějaká jídla, která pokládáte za běžné a zničeho nic se vám udělá zledoktor vám věšinu zakáže? A toto začalo vcelku nevinně – nadýmání nebo naopak zaražené prdy, lehké píchání v žaludku, podbřišku, spodku, nepevná, nepravidelná stolice, nezvladatelné chutě a nebo naopak nechutenství…Říká vám to něco? Pokud ano, je zřejmé, proč i vás téma mixování zajímá 🙂

Renča si začala pořádně mixovat teprve před pěti lety, ale už od malička trpí atopickým ekzémem a každý rok ji celé jaro doprovází stará známá Senná rýma. Dohromady s kožním ekzémem to bylo celé dětství jedna radost. Jenže neinforfmovanost tehdejší doby ji nedávala v dětství moc možností.

Razantní změna ve stravování přišla až po prodělání zánětu tlustého střeva a pěti dnech v hrůzných bolestech v nemocnici. S rozhodnutím, že tohle už znovu zažít nehodlá stála u svého lékaře, aby jí ukončil neschopenku se slovy na rtech, co mám teď jíst, aby se jí zánět znovu nevrátil. Odpověď citujeme „No, tak čtrnáct dní nejezte nic smaženého a pak to zase klidně postupně zařazujte zpátky.“

Po takové odpovědi jí spadla brada. Nejen, že jí doktor, ke kterému měla důvěru, dal návod na to, jak si vlastně koliku přivodit znovu, ale zároveň bylo znát, že jí ani nic jiného poradit nemůže – krom léků samozřejmě. V té chvíli jí došlo, že je v tom odteď sama. Celý příběh si můžete přečíst tady: Jak jsme objevili RAW stravu a co na ni teď říkáme?

Jistě, dnes již existují výjimky. Někteří lékaři začali brát své povolání konečně vážně a ne jen jako business s prášky, který se z toho stal. Byla by skvělá motivace, kdyby byli lékaři placeni za zdravé občany a za nemocné jim strhávali plat, ale asi tušíte, proč to asi tak není… 😉

Po šesti letech zkoumání jídelníčků, mixování a odšťavňování všeho co jí mohlo zdravotně pomoci, je teď Renča schopná zpětně říct, co takové záněty a celkově střevní potíže (které navíc začínají táááák nevinně) způsobuje. Vualá – je to DOSTATEK!  Díky tomu, že máme všechno pod nosem a všeho až moc, jsme se naučili „ťápat páté přes deváté“ – ukázka ze života jsou naše běžné české obídky s polívečkou, hlavním chodem a zákuskem s kávou – a to vše je vesměs snězeno do hodiny (v mé rodině jedlíků i do půl) kdy pak už jen zase sedíte, funíte, rozepínáte kalhoty a říkáte si – „já se tak přežral“! Nebo další běžná ukázka je večerní rituál u televize, kdy se rozdělají brambůrky, čokoláda, tyčinky, víno, pivo, džus – a za pár chvil nezbude ani drobeček. Ráno se pak na wc nestačíme divit…Poznáváte se?

Upřímně, párkrát za život to tělo zvládne úplně v pohodě, ale co když se mu to dělá pravidelně? A kolikrát i na noc? Pokud jste ještě navíc takoví extrémisti, že jíte 5x denně, tak váš organismus nedělá vesměs nic jiného, než že tráví a řeší kam s tím vším. Často jede na maximum už od příkrmů a opotřebovává se abnormálně rychle. Malinkými, ale jistými kroky. Jenže tak jako vše, i náš trávicí organismus potřebuje odpočívat. Udělat si sem tam ten detoxík nebo třeba půst (existuje jeden, který je vhodný úplně pro každého z nás! Přečtěte si jaký…Tady ale nastává kámen úrazu – jak jsme si řekli již v bodě 1. – na to není dneska čas a koneckonců ani vůle při všech těch snadno dostupných dobrotách kolem nás.

Naštěstí se lidem nabídlo řešení samo. Zjistili, že když některé syrové suroviny rozmixují či odšťavní, lépe se jim jí a následně i tráví. Jenže to pořád neřeší ten čas! Přijde jim to zdlouhavé, pracné…Naštěstí od zboření tohoto dogmatu a nastolení znovu zdravé rovnováhy jsme tu konečně my! Díky naší čtyřleté praxi v provozu Fresh baru MIXIE TO-GO víme, jak se dá mixovat a odšťavňovat tak, aby vás to stálo tolik času, kolik trvá uvařit čaj a namazat chleba marmeládou a zároveň, aby vás to bavilo déle jak týden 🙂 Pak už vám od inspirace k praxi nebude stát žádná překážka 🙂 

Máte svůj vlastní důvod ke změně, který zde nepadl a mohl by inspirovat ostatní? Proč jste se o mixování začali zajímat vy? Napište nám nebo se podělte s ostatními v komentářích.

Děkujeme za vaši pozornost 🙂

P.S. Každý jsme jiný a důvodů, proč začínáme dbát víc na to, co máme na talíři, je určitě více. Věříme, že jsme vás aspoň malinko uklidnili, že mixování a vše co je s tím spjato, je přirozené a dokonce nutné pro přežití  lidstva jako takového. Dnešní trh nabízí velice málo kvality, za to přemíru kvantity a vyznat se v tom je sakramentsky těžké. Proto vás vybízíme – udělejte si VLASTNÍ PRAXI, vlastní výzkum. Zkoušejte co můžete dokud vám něco prostě nebude sedět. Na našem webu by mělo být inspirace až dost 🙂

Na závěr přikládáme citaci z knihy „SVĚT BEZ STÍŽNOSTÍ„: Byl jednou jeden muž, který býval velice tlustý – přes 150 kilo měl. Jednoho dne se už na sebe nemohl dívat a rozhodl se to změnit. Když jsem ho po pár letech potkal, mohl mít sotva 80-90 kg! Taková změna! Zeptal jsem se, jakou dietu použil. Odpověď byla blesková:

„Tu, u které jsem vydržel.“

Nechť je vám inspirací i výdrž, protože nejdřív musíme o něco přijít, abychom mohli získat něco jiného, lepšího 🙂

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDAŇE z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete vědět, že jsme zveřejnili nový článek?
  • Kategorie