BEZLEPKOVÝ RECEPT: Pohanka po exoticku ♥

Tím, že pohanková chuť nevyhovuje každému, je dobré umět ji uvařit tak, aby tam nebyla cítit její typická chuť, ale zároveň aby to doma všem chutnalo 🙂

Jak na to?

Jedině správným kořením

INGREDIENCE PRO DVA:

  • 1/2 hrnku pohanky mechanicky loupané
  • sladko-slaná zelenina – my dali 1 větší petržel, 1 menší řepu a 2 hrsti medvědího česneku – možností je ale více, například místo medvědího česneku dáte čtvrt celeru nebo místo řepy zase mrkev atp – držte se akorát toho, že sladká zelenina by měla být MENŠÍ než slaná, aby zůstal poměr chutí zachovaný)
  • kousek řasy NORI
  • 1 menší PL oregána
  • 1/2 ČL muškátového oříšku
  • 3/4 ČL kurkumy (pokud nemáte, dejte 1/2 ČL kari a nedávejte pepř níže)
  • špetka pepře
  • 3/4 ČL kardamomu
  • panenský olej
  • špetka skořice
  • špetka sušeného zázvoru (nebo kousíček čerstvého)
  • sůl/UMEocet dle chuti
  • nemusí být: rostlinná smetana

POSTUP:

  • Oloupejte zeleninu (bez medvědího česneku, pokud používáte) a co nejvíce vcelku ji dejte vařit společně s řasou NORI, kapkou oleje a 500 ml vody (doporučujeme použít úzký a vyšší hrnec).
  • Vařte 15 minut.
  • Mezitím přeberte, několikrát propláchněte pohanku studenou vodou a nechejte v míse s troškou vody.
  • Česnek si natrhejte na kousky a čekejte, dokud neuběhne časomíra zeleniny.
  • Poté vytáhněte zeleninu z vody.
  • Tu znovu přiveďte k varu, dejte do ní lehce vodou nasáklou pohanku, m.česnek a koření (oregáno, muškátový oříšek, kurkumu s pepřem (nebo kari), špetku zázvoru a kardamom) kromě skořice.
  • Provařte na mírném plameni 10 minut.
  • Mezitím nakrájejte uvařenou zeleninu na kousky a tu lehce prosolte.
  • uběhne časomíra, přidejte špetku skořice, nakrájenou uvařenou zeleninu, ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  • Nám zbyla z minulého receptu Brokolice na smetaně s cizrnou rostlinná smetana a tak pokud jste na tom obdobně, ji tam klidně na závěr můžete vmíchatlehce to celý výsledek zjemní a dodá ještě větší šmrnc 🙂
  • Na závěr si vše v talíři polijte panenským olejem, můžete zdobit sezamovým semínkem a petrželkou nebo pažitkou…vualá Pohanka po exoticku je hotová ♥

Přejeme vám dobrou chuť!

Váš tým MIXIE

Přidejte se k nám do skupiny na Facebooku, ať vám žádný nový recept neunikne 🙂

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete vědět, že jsme zveřejnili nový recept/článek/video…?
  • Kategorie
  • Sledujte nás na facebooku