RAW RECEPT: Mixované pesto z medvědího česneku, co v lednici vydrží i rok!

Upřímně, když roste medvědí česnek, máme ho nejradši čerstvý, ale vždy se nejvíc těšíme na pesto, které si každoročně vyrábíme a pojídáme ho v pozdějších měsících – nejvíce v období chřipek a nachlazení

Navíc – vydrží i rok v lednici!

Nám tak dlouho tedy nikdy nevydržel, ale když obdarujete své milované rodiče, kterým to objevíte po víc jak roce v lednici – otevřené! – kdy jako „typické konzervy nevěděli pořádně kam s tím a tak na to zapomněli“ 😀

Naše roční spotřeba pro dva dospělé…

Pro svou spotřebu, tedy dva dospěláky, vyrábíme várku, která vychází do 
1 a 3/4 klasické medové zavařovačky.

Přeci jen je m.česnek nejlepší jíst, když zrovna roste, takže si zbytečně nedělejte velké zásoby.

Navíc, když si ho uděláte poněkud silnější, můžete si být jistí, že si ho pošetříte, protože si stejně víc, jak 2 čajové lžičky později do jídla dávat nebudete 🤗🍀

Také doporučujeme použít silnější mixér s mixovacím kolíkem, aby se vám krásně spojily listy s olejem.
Víc ingrediencí, totiž potřebovat nebudete 🤩

INGREDIENCE:

  • čerstvý medvědí česnek podle potřeby (pokud chcete silnější, vezměte si o něco víc – listy budete i lehce pěchovat rukou)
  • 500 ml extra panenského oleje (my nejraději používáme olivový)

POSTUP:

  • Medvědí česnek šetrně nasbírejte a ještě ten den ho dejte do mixovací nádoby (ideálně o objemu 2 – 2,5 litru).
  • Navrstvěte půl mixovací nádoby a přilijte všechen olej.
  • Pak dovrstvěte do plna (pro silnější pesto i několikrát dlaní lehce stlačte m.česnek dolů, aby se tam toho vešlo více)…
  • Rozmixujte (pokud jste udusávali rukou, bude potřeba použít šťouchací kolík) – ale jen krátce!
  • Čím kratší doba mixování, tím šetrnější a méně ohřáté to bude – dle obrázku nad vidíte, že horní část není mixnutá tak do hladka, jako ta spodní, ale rozmixovaná je – a to bohatě stačí 🙂
  • Hotové pesto přelijte do čistých a suchých zavařovacích sklenic a skladujte VZADU v lednici (ve dveřích se vám lehce zkazí, kvůli jejich častému otevírání!).
  • Pesto používejte čerstvé do rýže, těstovin, k zelenině, do salátů, k vajíčku, jen tak na chleba…úúúúúplně kamkoliv 👩‍🍳🌱
  • Výsledné pesto nevytváří bublinky, jako smoothie, takže můžete být v klidu ohledně oxidace ♥

Přejeme vám dobrou chuť!

Váš tým MIXIE

Přidejte se k nám do skupiny na Facebooku, ať vám žádný nový recept neunikne 🙂

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů