RAW RECEPT: Špagety s dipem NATATARKU

RAW špagety už nejsou dneska žádnou novinkou, ale výborných zálivek/dipů, v RAW kvalitě, je jako šafránu

I proto, že saláty si naši zákazníci vyžádali vcelku brzy, jsme začali experimentovat s chutěmi, pro nás do té doby neznámými…Toužili jsme dělat lidem dobroty, na které budou myslet i druhý den!
A – podařilo se 🙂

Představujeme vám tedy prvního ze zástupců vynikajících RAW dresingů z kuchyně MIXIE®

ZELENINA NA ŠPAGETY (2 porce):

  • 500 g cukety (oloupané – platí i u ostatní zeleniny)
  • nebo 250 g cukety a 250 g okurky
  • nebo 350 g cukety a 150 g mrkve

Pokud nejste zelináři a nemáte přísun kvalitní čerstvé zeleniny, vyzkoušejte například službu fresh bedýnky nebo jakoukoliv jinou podobnou firmu, která vám to dokonce doručí až domů a máte jistotu zdrojů! Cena s porovnáním vašeho času nakupování je velice úměrná 🙂

INGREDIENCE NA DIP:

  • 40 g kešu (ideálně dopředu namočené aspoň na 2 hodiny)
  • 60 g slunečnice (nebo bez kešu dejte 100 g slunečnice)
  • 40 g citronu
  • 1 PL UME octu (seženete ve zdravých výživách nebo třeba tady)
  • 0,5 ČL himalájské soli
  • 0,5 PL panenského olivového oleje (tento označený máme vyzkoušený a je naprosto vynikající!)
  • 2 ks jarní cibulky – krájet najemno!

POSTUP:

  • Kešu ideálně namočte dopředu aspoň na 2 hodiny, pokud se vám nepodaří, dejte raději jen slunečnici 😉
  • Vybranou zeleninu oloupejte a omyjte a jarní cibulku nakrájejte najemno. Na spiralizéru z ostatní zeleniny udělejte špagety (zbylý „pahýlek“ nakrájejte do salátu také, nebo ho nechejte v kuse a namáčejte do dipu) nebo, pokud nemáte spiralizér, vytvořte pomocí škrabky, tzv. „TAGLIATELE“ – na návodných fotkách se pracuje, ale je to velmi jednoduché – škrabkou táhnete shora dolů po cuketě/okurce/mrkvi tolikrát, dokud nebudete téměř ve středu a pak otočíte a znovu, zbylý „pahýl“ nakrájejte na kostičky 🙂
  • Zpracovanou zeleninu rozdělte do dvou větších misek, ať si pak můžete vše pořádně promíchat případně pro pohodlnost v nabírání…
  • Všechny suroviny na dip vložte do mixéru, kromě jarní cibulky a rozmixujte (bude to chtít na víckrát – tzn. zapnout mixér a jakmile je vše na nádobě, tak vypnout a stěrkou setřít k nožům, pak opět zapnout mixér a tak cca 4x, než bude rozmixováno)
  • Poté ještě v mixéru lehce vmíchejte jarní cibulku a nandejte na připravenou zeleninu.
  • Vualá – vynikající lehký oběd pro dva je zde!
  • Samozřejmě dip je sám o sobě vynikající k jakémukoliv jídlu, kam se dip/dresing hodí…Pokud však hubnete, dávejte pozor na přemíru tuků! Naše dipy mají vždy v základu semínka či ořechy, tedy další tuky už ten den nepřijímejtemaximálně opět se zeleninou v podobě kapky panenského oleje 🙂
My jsme využili odkrojky ze spiralizéru na ochutnávku

Užijte a vychutnejte si tento úžasný recept a napište nám, jak vám (nebo rodince) chutnalo ♥

Brzy se můžete těšit na další, praxí vymazlený dresing,

váš tým MIXIE

P.S. Pokud chcete zeleninový tahák k přípravě různých druhů salátů, stáhněte si našeho ZELENINOVÉHO POMOCNÍKA.

Díky němu můžete dodat na talíř více pestrosti

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete vědět, že jsme zveřejnili nový recept/článek/video…?
  • Kategorie
  • Sledujte nás na facebooku