RECEPT: Sytý chleba pro dva

Vlastní chleba si pečeme zhruba 1x týdně – je prostě fajn vědět, co jíte 🙂

Mouku kupujeme – nemeleme, ale brzy máme v plánu tuto mezeru vyplnit a mít tak opravdu DOMÁCÍ chleba. Pokud patříte mezi ty, co mají domácí mlýnské kameny či si prostě celá zrna melete, podělte se s námi i ostatními, co používáte, případně i pokud máte kvalitní zdroj na zrna – inspirujme se navzájem

Trvanlivost tohoto chleba bohužel neznáme – doma nám totiž vydrží maximálně 2 dny

Navíc je super rychlý (když nepočítáte 45 minut odpočívání) a jednoduchý na ingredience.

Pokud vás doma žije víc, ingredience jednoduše znásobte 😉

INGREDIENCE:

  • 500g mouky – my jsme tentokrát použili přímo bezlepkovou směs na pečení chleba, která byla tvořená několika moukami, ale jinak používáme i jakoukoliv jednodruhovou – žitnou, pohankovou, případně nějakou další směs přímo na chleba 🙂
  • 1 balíček sušeného droždí (nebo pokud chcete použít klasickou kostku, použijte z ní půlku)
  • 1 ČL soli – pokud používáte směs, čtěte složení – některé již sůl obsahují!
  • 2 PL rostlinného oleje – my dali panenský olivový ♥
  • 400 – 450 ml vody – podle mouky – dejte však raději nejdřív 400 ml a pak podle potřeby přilijte
  • 2 PL semínek – lněných nebo slunečnicových – nemusí být
  • 1 PL jedlé sody – nemusí být
1. Smíchejte ingredience kromě vody. 2. Přidejte vodu a opět smíchejte. 3. Po 45 minutách nařízněte a potřete rostlinným olejem. 4. A upečte…

POSTUP:

  • Nachystejte si formu nebo plech – můžete ji vysypat nebo my měli pečící papír ještě od minulého chleba, tak jsme použili ten 🙂
  • Do středně velké mísy dejte všechny ingredience, kromě vody (a kvásku, pokud děláte i ten) a vše řádně promíchejte.
  • Po promíchání přilijte vodu a rukama (nebo v mixéru) vytvořte těsto – nám tentokrát trošku s vodou ruka ujela, ale to vůbec nevadilo 🙂
  • Jakmile je těsto hotové, dejte ho buď do nachystané formy nebo plech odpočívat na 45 minut.
  • Myslete na rozpálení trouby (na 250°C), takže to ve svém časovači zohledněte. Při jejím zapínání do ní dejte hrnek nebo mísu s vodou.
  • Po 45 minutách chleba shora nařízněte dle trojky na prostředním obrázku, potřete rostlinným (my olivovým) olejem a vložte do trouby na 15 minut.
  • Pak teplotu stáhněte na 200°C a nechejte péct dalších 40 minut.
  • Vytáhněte z trouby, nechejte vychladnout a vualá – sytý chleba pro dva je hotový ♥

Přejeme vám dobrou chuť!

Váš tým MIXIE

Přidejte se k nám do skupiny na Facebooku, ať vám žádný nový recept neunikne 🙂

P.S. MÁME PRO VÁS DÁREK ♥

PANENSKÉ OLEJE mají až zázračnou schopnost léčit naše zdravotní neduhy!

Proto jsme pro vás vypracovali úžasnou OLEJOVOU PRVNÍ POMOC, se kterou dáte sbohem bolavým zádům, zubům, dásním, bolesti hlavy, kloubů, menstruačních bolestí, únavy, zácpě a mnoho dalších…
Stačí jen vědět, který olej při čem použít ♥

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete vědět, že jsme zveřejnili nový recept/článek/video…?
  • Kategorie
  • Sledujte nás na facebooku