Recept: VEGAN ŽELATINA aneb ZAČNĚTE POUŽÍVAT AGAR ♥

Gumové medvídky má rád (skoro) každý!

Jenže, kdo chce mít zdravé zuby, tělo i děti, sáhne raději po nějaké zdravější alternativě – například AGARU 🤩

Agar-agar určitě neslyšíte poprvé, ale pokud ano vězte, že to není žádná magie ani nic nějak alternativního ba dokonce naopak…

Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu a je přitom čistě rostlinný!

Vyrábí se z MOŘSKÝCH ŘAS a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Pokud vás zajímá konkrétní výroba, mrkněte se sem 😉

Co možná nevíte o AGARU:

  • obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky.
  • velmi účinně snižuje cholesterol
  • je vhodný pro osoby s vysokým tlakem
  • když prochází agar-agar zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti
  • při vysoké konzumaci má mírně projímavé účinky a je velmi snadno stravitelný

Dejte mu tedy šanci i u vás v kuchyni ♥

INGREDIENCE:

  • 5 g agaru (zhruba – čím víc dáte, tím tužší výsledek bude – pokud si chcete nejdřív agar vyzkoušet, zbytečně nekupujte drahé značky a mrkněte se „u cukrářů“ – např. tady)
  • 300 ml studené vody
  • 250 ml 100% domácí šťávy (ideálně z pomeranče/jablka/v létě jahod)
  • 2 PL tekutého sladidla (rýžový/čekankový sirup, med)

POSTUP:

  • Do menšího hrnce dejte vodu a agar.
  • Přiveďte k varu, promíchejte metličkou a hned odstavte.
  • Dejte bokem vychladnout – potřebujete teplotu tak, aby vás to už nepálilo, ale pořád to bylo teplé.

Agar-agar po vychladnutí…

  • Než agar vychladne, odšťavněte si šťávu (a umyjte odšťavňovač).
  • Ve šťávě rozmíchejte sladidlo, dokud se nerozpustí.
  • je agar vychladlý na požadovanou teplotu vezměte metličku a vmíchejte do něj šťávu.
  • Řádně promíchejte a ihned plňte buď připravené silikonové formičky různých tvarů nebo klidně můžete naplnit třeba ovocné košíčky (kam stačí dát pokrájený banán/jablko a zalít agarem)…fantazii se meze nekladou
  • Agar tuhne při pokojové teplotě, tak není nutné nic chladit, což oceníte hlavně v zimě 🙂
Velikonoční nálada už postihla i nás aneb gumoví zajíčci a vajíčka 🙂
Agar je skutečně pevný – směle s ním zalijte cokoliv chcete mít v želé ♥



Přejeme vám dobrou chuť!

Váš tým MIXIE

Přidejte se k nám do skupiny na Facebooku, ať vám neuniknou další recepty, návody a tipy 🙂



STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů