SLADKÝ OBĚD: Jáhelníková bábovka s mákem z makového mléka ♥

U nás sladké obědy vyžaduje hlavně Mojma – pro něj je to hlavní chod a dezert v jednom a protože je naprosto miluje, jednou za čas něco takového uvaříme nebo upečeme 🙂

Oba naprosto milujeme naše makové mléko a to znamená, že se snažíme vlákninu, co z vymačkání zbude, vždy nějak zapracovat do různých dobrotek

A jelikož už nám „mouka“ leze krkem, sáhli jsem po jáhlách a vytvořili tuto úžasnou, v podstatě ZEROWASTE, bábovku, kterou si směle dopřejte k obědu – ke kafíčku se už tolik nehodí 😉

INGREDIENCE:

  • vláknina ze dvou litrů makového mléka
  • 1 hrnek jáhel
  • 6 – 10 PL třtinového/kokosového/či jiného sypkého nerafinovaného cukru (nedoporučujeme do tohoto receptu sirupy)
  • 0,5 ČL jedlé sody
  • 0,5 ČL skořice
  • 1 PL oleje – my dali lískooříškový, zkusit můžete i makový, olivový, řepkový…
  • 2,5 hrnku horké vody
  • Na vymazání bábovkové formy použijte máslo a sypký cukr

POSTUP:

  • Zapněte troubu na 180°C, dejte vařit vodu do konvice a vymažte+vysypte si formu na bábovku.
  • Do mísy dejte jáhly a několikrát je propláchněte studenou vodou, abyste je zbavili nečistot (hořkosti je nezbavíte ani horkou vodou – když jsou jáhly hořké, jsou staré/žluklé, raději tedy jáhly kupujte a spotřebujte co nejdříve).
  • Ke slitým jáhlám poté přihoďte jedlou sodu se skořicí a promíchejte.
  • Pak přidejte vlákninu z máku, cukr a lžíci oleje.
  • Řádně promíchejte a lžící nandejte do bábovkové formy – viz 2.
  • Vezměte si aspoň litrovou odměrku se zobáčkem na vylívání a nalijte do ní 2,5 hrnku (kterým jste jáhly odměřovali) vody z konvice.
  • Formu i odměrku přeneste k troubě.
  • Až nyní do formy budete lít vodu, ale pamatujte, že jde o to, abyste si nespláchli vymazání.
  • Nalijte opatrně vodu do formy pěkně na všechna místa a ihned dejte do trouby (nepromíchávat) – viz 3.
  • Pečte 40 minut.
  • Po vytáhnutí nechejte chvíli vychladnout a pak můžete bábovku vyklopit.
  • Držet pohromadě i při krájení však bude, až úplně vychladne 🙂
  • Podávat můžete s rozpuštěným máslem a marmeládou, oříškovým máslem, jakýmkoliv toppingem nebo jen tak samotné ♥

Přejeme vám dobrou chuť!

Váš tým MIXIE

Přidejte se k nám do skupiny na Facebooku, ať vám žádný nový recept neunikne 🙂

STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK UKÁZKOVÝCH RECEPTŮ MIXIE®

3 MIXIE® SNÍDANĚ z MIXIE®AKADEMIE

+ TIPY a TRIKY z praxe

Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze

BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!

BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů