Využijte až 50% slevu na kurzy v MIXIE®AKADEMII při slavnostním spuštění webu!
Každý, kdo si kdy vytvářel jakékoliv rostlinné mléko ví, jaké to je vymýšlet, co udělat s vlákninou, která po každém rostlinném mléce zbyla.
A jelikož milujeme zerowaste život a rádi si vytváříme rychlé a pohodlné svačinky, zamilovali jsme se v tomto případě do pečení!
Jelikož svačinky milujeme sladké a vyrábíme si rostlinné mléko (nejčastěji makové) minimálně 3x do měsíce, máme radost, kolik toho vlastně s „trochou máku a vody“ jde vyrobit!
Pití v podobě rostlinného mléka je samozřejmost, ale vykouzlit ze zbylé vlákniny se dá ledasco – a to na slano i na sladko 🙂
My sami milujeme pohodlí a vše jednoduché, efektivní a rychlé, proto tak vytváříme i naše projekty a recepty… 🙂
A co tedy ten recept?
Ten se nedá napsat úplně na přesno, protože každý dělá makové mléko z jiného množství máku. Na tento recept je však dobré mít aspoň nějaké zkušenosti a tím i vlastní odhad kolik přimíchat čeho 🙂
Výsledné těsto by mělo být tekutější, protože skrz kypřící prášek lehce nabobtná a po upečení „ztvrdne“ do biožích sušenek…
Ingredience dle množství zbytkové vlákniny:
Postup:
Rozmyslete si, zda chcete sušenky, muffinky nebo celistvý koláč – vše z tohoto receptu vytvoříte 🙂
Zapněte troubu na 180°C.
Smíchejte suché ingredience (mouku, kypřící prášek, jedlou sobu, ovesné vločky, popřípadě slunečnici a váš cukr) a poté do nich přimíchejte vlákninu z rostlinného mléka.
Do mixéru vložte řádně omyté rozinky a přidejte vodu tak, aby byly celé ponořené – s množstvím rozinek si pohrajte, aby výsledné těsto bylo tekutější, řekněme však, že na cca půl kila suché směsi dejte 300 g rozinek + vodu…
Rozmixujte, smíchejte se zbytkem surovin a vytvořte požadované tvary…
Nízké sušenky pečte cca 15 – 20 minut, muffinky a koláč 25 – 30 minut ♥
Výsledek je vždycky úžasný, ideální na cesty i do kanceláře a při pravidelném zkoušení si brzy sami vypilujete množství ingrediencí, dle svých chutí.
Makové mléko je nedílnou součástí celé Snídaňové výzvy a proto jsme do ní zabalili spoustu dalších receptů i tipů co dál se zbylým mákem ještě dělat…
Užijte si recept a podělte se s námi do komentáře, jaké rostlinné mléko si vyrábíte vy a co pak děláváte s vlákninou 🙂
Váš tým MIXIE ♥
3 MIXIE® SNÍDAŇE z MIXIE®AKADEMIE
+ TIPY a TRIKY z praxe
Ukázkové MIXIE® recepty doplněné o tipy&triky z praxe, nákupním seznamem a originální cenovou kalkulací, vám doma ihned ušetří čas i peníze!
BONUS 1# S námi nepotřebujete mixér za tisíce!
BONUS 2# Získáte ihned nový a lepší úhel pohledu na svůj čas, nákup i peníze :)